1 av 2
Det blir kryckor istället för skridskor ett tag framöver för Sebastian Strandberg, forward i HV71. Foto: Hasse Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Sebastian Strandberg, forward HV71. Foto: Hasse Pettersson/Sveriges Radio
P4 Förmiddag

Gipsad Strandberg har hoppet kvar om slutspel

13 min

Forwarden i HV71 från Visingsö gästade Hasse Pettersson i studion idag. Men han kom några minuter för sent - med en god förklaring.

– Det tar lite längre tid att ta sig fram och jag kommer lite sent ibland, säger Sebastian Strandberg ursäktande och syftar på sin gipsade fot.

Det var för två veckor sedan på en träning som Strandberg tappade skäret och åkte in i sargen med foten före i för hög hastighet och skadade sig.

– Foten vek sig utåt och gjorde riktigt ont, men jag trodde inte att den skulle vara bruten. Men läkarna konstaterade ett benbrott ganska snabbt och jag opererades dagen efter, de satte in en platta och sex skruvar.

Så nu får nummer 23 i laget se matcherna från läktaren och så kommer det att vara de tre närmsta månaderna.

– Men hoppet är inte över än. Om tre veckor får jag börja belasta foten igen och träna så smått. Och slutspelet drar väl igång om ungefär tre månader, så det finns en chans att få vara med.

Men kommer du inte att vara rostig då, fysiskt sett?

– Jo, men jag tränar mycket fortfarande på gymmet. Min fysiska status är inte jättebra, men så länge chansen finns att få vara med så brinner man för det. Det blir lättare då.

Du hade ju behövts i matchen mot Modo igår - vad har man för känsla när man sitter och tittar på?

– Jag ser att självförtroendet inte finns i laget. Det har varit en sådan säsong nu och när man sitter på läktaren vill man gärna vara med och bidra.

Hur är stämningen i laget?

– Det låter kanske konstigt med tanke på hur tabellplaceringen är, men stämningen i laget är väldigt bra. Man försöker koppla bort tabellplaceringen så mycket som möjligt och ha kul i laget.

Och Sebastian Strandberg hoppas alltså att kunna vara med och bidra i slutspelet.

– Det går att se livet från den ljusa sidan, det är bara att kämpa på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista