Här får du veta mer om de tävlande klasserna

Här är klassernas egna presentationer:

Klass 5A på Gräshagsskolan En liten skola med stor skolgård i sydvästra Jönköping. Eleverna som gillar att idrotta, sjunga och uppträda har nära till skogen och Vattenledningsparken.
Tidigare meriter: Varit med i Schackfyran.
Tävlar gör: Edvin Nyman och Clara Rundberg.

Klass 5A på Kumlabyskolan En ganska liten skola där man jobbar åldersblandat och där femmorna går ihop med sexorna - som även de gick vidare i Vi i femman förra året.
Planer för 2014: Skidresa till Borlänge i februari.
Tävlar gör: Olle Gunnar och Andrea Linden.

Klasserna 5D och 5E på Nyarpsskolan En skola med fin utsikt över Vättern och med många platser för aktiviteter. På skolgården finns till exempel fotbollsplan, bandyplan, basketplan, gungor och gräs.
Goda egenskaper: Härliga, trevliga och ambitiösa elever som alltid gör sitt bästa. Tävlar gör: Simon Pelz och Elsa Lagerqvist för 5D och Hanna Hildingsson och Lucas Nilsson för 5E.

Klass 5A på Ängslyckans skola Klassen består av nio glada barn och är en del av en 4-5:a. Barnen bor på landsbygden och åker skolskjuts.
Geografisk placering: Skolan ligger i Ås som tillhör Gislaveds kommun men har postadress Bredaryd.
Tävlar gör: Anton Sjöö och Annie Ståhl.

Klass 5B på Mossleskolan Klassen består av 22 elever, nästan lika många pojkar som flickor. Skolan ligger i västra delen av Värnamo och har totalt cirka 350 elever
Så kan man beskriva skolan: mångkulturell 
Tävlar gör: Isabelle Klasson och Jakob Titusson

Åk 5 på Dalviksskolan Består av 33 fantastiska elever som inleder varje nytt läsår med en ”kampsång” om sköna, gröna Dalvik.
Vad eleverna gillar: idrott, skriva berättelser, diskutera aktuella händelser, spela fotboll och King och leka tillsammans på kullen. 
Tävlar gör: Ellen Nyström och Ernest Laskowski

Klass 5A på Ribbaskolan Består av 45 härliga elever som bor i Gränna, en väldigt liten stad som de flesta kanske inte hört om. Klassen är glad för att vi får vara med och tävla i Vi i femman och önskar sina tävlande lycka till.
Så kan man beskriva oss: Vi är inte som en klass utan en enda stor familj.
Tävlar gör: Lucas Sundqvist och Libawit Yoseph