Magdalena Andersson (S), ekonomisk-politisk talesperson gästade Magnus Nilsson i P4 Eftermiddag. Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio
P4 Eftermiddag

S-topp vill satsa ännu mer på järnvägen

1:12 min

När socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson besökte Jönköping tidigare i dag så välkomnade hon regeringens förslag att snabbutreda Götalandsbanan.

– Vi vill också se om det är möjligt att på ett ansvarsfullt sätt låna pengar till att bygga de nya stambanorna så att de blir möjlighet tidigare. Då handlar det om att ha Jönköping som en knutpunkt med höghastighetståg som går från Jönköping både till Stockholm, Malmö och Göteborg. Det vore ett intressant framtidsprojekt, säger Magdalena Andersson.

Är inte det den typiska politiska dramaturgin att regeringen kommer med förslag och oppositionen kritiserar?

– Jag tycker att det är ett bra förslag och jag bara hoppas att det är Catharina Elmsäter-Svärd som får bestämma det här och inte Anders Borg som verkar vara emot att köra snabbt på spåren. Regeringen lägger mer tid och kraft på att sänka skatten här och nu och sen genomföra reformer som inte får kosta för mycket pengar lite längre fram. Jag tycker att det är en fel prioritering, men i rätt riktning.

Tycker du att man borde satsa mer på järnvägen? Och vad tror du om förslaget att låna pengar till det? Tyck till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista