Ishockey

Marcus Nilson stämmer Djurgården

Djurgården ville halvera hans lön när laget åkte ur elitserien. Nu slår Hv71-spelaren Marcus Nilson tillbaka mot sin gamla klubb.

Forwarden Marcus Nilson har lämnat in en stämning mot Djurgården Hockey, skriver TCO-tidningen.

Marcus Nilson lämnade Djurgården 2012 efter att laget åkt ner i Hockeyallsvenskan. Klubben ville då halvera hans lön. Något han vägrade.

Han blev sedan avskedad när han hävdade kontraktsbrott, enligt stämningsansökan.

Frågan är hur kontraktet mellan Djurgården och Marcus Nilson ska läsas. Gällde det bara för spel i en viss serie eller gällde det för en period om fyra år.

Ärendet behandlas nu i Arbetsdomstolen.

– Även om det är hockeyvärlden så gäller arbetsrättsliga regler även här. De har inget juridiskt stöd för vad de har gjort, säger Lena Isenstam, förbundsjurist vid Unionen om Djurgårdens agerande till TCO-tidningen.

Djurgården hockey och Marcus Nilson har mötts flera gånger utan att komma överens. Klubben hävdar att lönerna var satta för spel i högsta serien och var alldeles för höga för en allsvensk klubb.

Unionen och Marcus Nilson kräver i sin stämning bland annat att Djurgården ska kompensera Nilson retroaktivt med 41 000 kronor i månaden från maj 2012. Mellanskillnaden mellan den lön han har i dag i HV 71 och den han hade i Djurgården.

Domen meddelas tidigast den 12 februari.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".