Vetlanda Bandyklubb på is. Arkivbild/Sveriges Radio
Bandy

Bittert i Vetlanda efter oväntad förlust

0:44 min

Vetlanda Bandy såg ut att bli gårdagens vinnare i jakten på en slutspelsmatch i elitserien, men blev istället förlorarna efter en vändning i förlängningen.

Vetlanda ledde med 5-4 efter 91 minuter hemma mot Villa Lidköping, men när slutsignalen ljöd var resultatet istället 5-6. Och det var en bitter Joakim Andersson efter matchen igår.

– Det var en av de tyngsta förlustena jag varit med om. Det var inte kul alls, säger han.

Det var ju en svängig match, där Villa såg ut att koppla greppet i början, men ni kom tillbaka och sedan tyckte jag att ni hade det. 4-2 med 20 minuter kvar och de tog time out. Vad hände sedan på slutet?

– När vi leder med ett mål och det är några minuter kvar blir vi lite mer tillbakapressade och följden är att det blir 5-5. De har "goet" i sig, så det blir väl så. Vi tar med oss att vi gör en riktigt bra match, men sen måste vi skärpa till oss på slutet och hålla tätt. Annars vinner man inga matcher.

Det kommer en knippe viktiga matcher här nu, det blir intensivt det som är kvar. Har ni räknat ut hur många poäng ni behöver ta för att bli sämst åtta?

– Nej, det är ingenting som vi kollar på, utan nu gäller det bara att prestera riktigt bra och plocka så många poäng som möjligt, säger Joakim Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista