1 av 2
Mäklaren Christian Österberg. Foto: Simon Björling/Sveriges Radio
2 av 2
Malin som letar lägenhet. Foto: Simon Björling/Sveriges Radio
Jönköping

Färre objekt för mäklare att visa

Christian Österberg: Det vänder till våren
1:43 min

Den här helgen är första stora visningshelgen när det gäller bostadsförsäljningen. Men en färsk undersökning från Hemnet visar att det är färre bostäder ute till försäljning än vanligt så här års.

Utbudet av bostäder är sämre än vad det brukar vara så här års. Enligt hemsidan Hemnet är 11281 villor och 6613 bostadsrätter till salu i hela landet just nu.

Mäklare Christian Österberg visade en etta på Torpa i Jönköping idag och han bekräftar bilden.
– Ubudet är något mindre än vad det har varit tidigare år, men det är väl ju en period nu på vintern när det är sämre. Det brukar bli bättre framåt våren, april-maj, säger han.

En av spekulanterna som fanns på plats idag var Malin som tittade på lägenheten tillsammans med sin pappa. Hon har letat lägenhet ett halvår ungefär, och hon vet vad hon är ute efter.

– En etta eller tvåa, eftersom jag är student, och den här såg fräsch och bra ut, så vi får se.

Men trots att utbudet är lågt på bostäder så ser ändå Christian en uppåtgående trend när det gäller lediga objekt i Jönköping.

– Det händer mycket i Jönköping, det märker man på bostadsmarknaden också. Det är stor inflyttning, och på objekten som ligger centralt är det alltid mycket folk och kikar, så det är på uppåtgående.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".