1 av 3
Stefan Löfven, S-ledare, och LO-ordföranden LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
2 av 3
Stort intresse för Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
3 av 3
Besök på företaget OEM i Tranås. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
Tranås

S-ledare lovar införa ungdomsgaranti

1:41 min

Det första som Socialdemokraterna kommer ta beslut om i fall de vinner falet är en ungdomsgaranti. Det avslöjade partiledare Stefan Löfven när han besökte Tranås i dag.

Stefan Löfven besökte bland annat företaget OEM i Tranås. Där jobbar Sinka Bacic och för henne är just ungdomsarbetslösheten den viktigaste frågan i valet.
– Jag sa till honom att det är bra att de satsar på de unga, att de ska komma in i arbetslivet.

I dag så drog valrörelsen igång på allvar i länet, när Stefan Löfven tillsammans med LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson besökte Tranås.

Förutom besöket på OEM träffade de kommunledningen, tittade närmare på ett arbetsmarknadsprojekt för unga på Lövstagården och i kväll är det mingelkväll som LO bjudit in till.

Det främsta syftet med besöket är att lyssna vilka frågor som LO och Socialdemokraterna ska driva i valet. Och den höga ungdomsarbetslösheten, är en fråga som står mycket högt på dagordningen, för Stefan Löfven.
– Beslutet om 90-dagars-garantin för ungdomar är nog det första regeringsbeslutet som vi fattar.

Fotnot: 90-dagars-garantin syftar till att alla ungdomar ska ha ett arbete, en praktikplats eller en utbildningsplats att gå till – senast efter 90 dagar. (källa: socialdemokraterna.se)

Reporter: Dan Segerson
dan.segerson@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista