Georges Georges har turnerat runt hela världen med sin musik. Foto: Kajsa Hallberg/Sveriges Radio
P4 Morgon

Gaggi - Jönköpings hemliga stjärna

9:30 min

Gillar du assyrisk pop vet du troligtvis vem han är. Men på gatorna i Jönköping går han vanligtvis ostörd. Georges "Gaggi" Georges är en av Jönköpings bäst bevarade hemligheter.

Efter över fyra år på musikhögskolan är Georges Georges tillbaka i hemstaden Jönköping igen. "Gaggi" satsar på att bli en av de riktigt stora, och han gör det genom assyrisk pop.

- Jag har alltid försökt blanda ihop öst och väst i musiken, berättar Georges "Gaggi" Georges.

Hittills har det gått bra. "Gaggi" har dragit storpublik i Kanada, Australien, Ryssland, Österrike och Mellanöstern, för att nämna några platser. Dessutom har han vunnit årets album och årets musikvideo på Syriac Music Awards. Nu hoppas han kunna ta nästa steg.

- Jag har skrivit åt mig själv på engelska. Men man är sugen på att göra något på svenska, efter så många år i Sverige. Kanske samarbeta med någon svensk artist.

Det händer att folk kommer fram och ber om autograf, både i Jönköping och utomlands, men det är inget som stör länets kanske mest dolda stjärna.

- Det var en grej jag drömde om redan som jätteliten. Det blev verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista