Peter Eklund i studion. Foto: Hasse Pettersson/Sveriges Radio
HV71

HV71 breddsatsar efter hård kritik

15 min

HV71 tidigarelägger en breddsatsning på ungdomar. Det avslöjade Peter Eklund, klubbdirektör HV71, när han gästade P4 eftermiddag. Detta efter massiv kritik om för tidig elitsatsning.

Det har väckt, och väcker fortfarande, starka känslor bland många, nämligen det här med att nivåanpassa och toppa idrottslag alldeles för tidigt.

I ett långt radioreportage här i P4 Eftermiddag för några veckor sedan, före jul, kritiserade föräldrar till hockeyspelande barn HV71 för att elitsatsa redan bland elva-åringarna, där en grupp är elitgruppen och sen de andra spelar i tre andra grupper. 

Detta reportage fick, och får faktiskt än, kommentarerna att strömma in på vår hemsida med mycket tuff kritik mot HV71 och ungdomsledarna där.

Det berättas att det toppas och hur ett tydligt fokus läggs på de som anses vara bäst redan i 11-årsåldern, medan de som inte anses lika bra inte alls får samma chans till utveckling.

Peter Eklund, HVs klubbdirektör, berättade att han läst alla de cirka 150 kommentarerna. Klubben har tagit till sig kritiken och gör nu en ordentlig breddsatsning, samtidigt som de även satsar på talangerna.

Klubbdirektören var också mån om att berätta, att de nu satsar på ledarutbildning tidigare än planerat efter kritiken. Att de vill vara en klubb för alla. Inte minst ska där vara högt tak och en lyhördhet för kritik.

Reporter Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista