Nässjö

Sekretess i mordfall bröts

1:49 min

Omhäktningsförhandlingen mot den 31-åring som misstänks för mord och mordförsök i Nässjö skulle hållas i högsta sekretess. Men en teknisk miss gjorde att en anhörig till mannen kunde höra saker hon inte skulle hört.

Det var i februari förra året som ett par överraskades i sitt hem i Nässjö av en gärningsman som dödade mannen och skadade hustrun svårt.

I november förra året häktades en 31-årig man misstänkt för mordet och igår skulle omhäktningsförhandling hållas i Göteborgs Tingsrätt, en förhandling som skulle hållas i högsta sekretess.

Men efter en miss från rätten efter att en åklagare från annan ort skulle medverka via en videolänk, så kunde åhörare följa förhandlingen utanför rättsalen på tingsrättens tv-skärm, bland dem en anhörig till mannen.

– Jag satt där utanför eftersom det var stängda dörrar, men rätt var det var hörde jag en röst. Då hade ändå en polis kollat att det var tyst, och då tänkte jag att jag kanske fick lyssna nu. Men sedan förstod jag att det var något fel, jag visste inte vad jag skulle säga. Jag satt kvar, jag hade ju redan hört en del, säger kvinnan.

Kvinnan fick ju på så sätt veta saker hon inte skulle få veta som kan påverka utredningen.

Vad säger du om det som hände?
– Jag har inte stor tilltro till rättsväsendet.