1 av 2
Jessica och Åsa hör till de som vill jobba på Lager 157. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
2 av 2
De arbetssökande köade utanför ett café i Jönköping, där klädbutikskedjan höll audition. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio
Jönköping

Audition lockade hundratals jobbsugna

5:22 min

Klädbutikskedjan söker åtta personer för deltidsanställningar. När man bjöd in till "audition" i dag kom flera hundra.

Hundratals hoppfulla människor har i dag köat mitt i centrala Jönköping.

Det är nämligen så att klädbutikskedjan Lager 157 snart öppnar en butik på Solåsen och nu söker säljare och därför håller vad de kallar audition på ett fik i stan.

Men de hundratals jobbsökande människorna konkurrerar om knappt ett tiotal tjänster.
– Det är väl för att man inte har ett jobb och vill ha ett jobb, så enkelt är det, och för att man skulle passa som det också, säger Amanda Sehlstedt.

Men hur svårt är det att få jobb just nu?
– Väldigt svårt, det finns inte så mycket jobb här i Jönköping, så länge har man timvikariat men det är inte så roligt, man vill ha ett fast jobb att gå till varje dag, säger Petra Stockhaus.

Ganska långt bak i kön stod Jessica och Åsa och de blev inte så glada när de såg hur mycket människor som kommit för att söka jobb.
– Vi blev lite uppgivna, ju fler som kommer desto mindre chans att man får jobbet - men vi tänker ändå att det är lättare att få jobb om man träffar personerna på plats.

Mellan 15 och 19 i dag kan den som vill komma och presentera sig för företrädare för klädkedjan och lämna sitt CV.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista