1 av 3
Stig-Anders Svensson i hälsningstagen. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
2 av 3
Stig-Anders Svensson när P4 Jönköping träffade honom i somras. Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
3 av 3
Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Eksjö

Hästmannen tillbaka på bioduken

1:48 min

Nu har den andra filmen om den så kallade Hästmannen visats för första gången. Vi var på plats för att premiärmingla.

Hästmannen 2 - Den sista striden, heter filmen och inför två fulla salonger på biografen Metropol i Eksjö bjöd Stig-Anders Svensson, den så kallade Hästmannen, och fotografen Peter Gärdehag in sina vänner.

– Det är så trevligt och stimlulerande och det har varit bra med film. Jag har fått så många vänner och hjälpsamma människor som hälsar på och att de gör det är så gräsligt roligt, säger filmens stjärna som bor i Råskog utanför Eksjö.

Nu när du sett filmen ett par gånger, vad tänker du när du ser dina hästar?

– Första gången var nästan förskräckligt. Tredje gången tyckte jag att en del var bra och fjärde något bättre. Och frågan är om det inte är ännu bätte nu.

Hur lever livet nu?

– Jo, får jag bara vara hemma och gå i skogen så går det bra. Men jag vill inte hålla på att åka till Stockholm och inte få komma ut och göra något redigt arbete. Jag tål inte att vara utan fysisk motion och aktivitet. Men att åka dit ett par, tre dagar är roligt, för det är en kollosalt fin huvudstad vi har.

Peter Gärdehag har fotograferat filmen och hållit på med det i ungefär tre och ett halvt år. Och han får frågan hur hans syn på rättsväsendet ser ut efter produktionen.

– Jag hade ju ingen aning när jag började och var lika okunnig som vår publik. Därför var det svårt att göra filmen. Ju mer vi tränger in på det och läser, ju värre anser jag att det är . Man ska inte kunna bli dömd på så lösa grunder som det här, det är en skam för Sverige, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista