Personalchef Susanne Nilsson för Höglandets sjukvårdsområde ser positivt inför sommarens rekryteringar. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Jönköpings län

Gott om sommarjobb i år

1:43 min

Vill du sommarjobba i år ser utbudet bättre ut än tidigare. Framför allt för dig som vill arbeta inom vården.

– Vi har alltid ett behov av semestervikarier, men det är framför allt vissa grupper där vi har större behov. Det är bland annat sjuksköterskor och omvårdnadspersonal som vi behöver inför semesterperioden, säger Susanne Nilsson som är personalchef för Höglandets sjukvårdsområde.

Det ser alltså bra ut inför sommaren med sommarjobb. Arbetsförmedlingen rapporterar att det idag finns 9.300 jobb i platsbanken i landet och de räknar med att antalet platser kommer att öka i år jämfört med förra året.

Samtidigt annonseras sommarjobben ut allt tidigare. Tittar man till vilka områden som just nu har störst behov så är det vård och omsorg. Andra branscher som anställer många under sommaren är hotell, restaurang och handeln enligt Arbetsförmedlingen.

Och på Höglandets sjukvårdsområde har man börjat planeringen för sommaren tidigare än man brukar.

– Vi hade gemensamt i landstinget en annonskampanj nu i samband med jul- och nyårsledighet. Och vi har ett pågående arbete med semesterplaneringsgruppen på sjukvårdsområdet och vi har fått in ett antal sökande. Det är både sjuksköterskor som är färdiga och de som blir färdiga till sommaren, säger Susanne Nilsson.

Så här långt ser det bra ut för er del?

– Ja, det ser bra ut med tanke på att vi har påbörjat arbetet tidigare än vanligt, så vi har en bra planering för hur vi ska jobba framåt.

Har du börjat söka sommarjobb? Har du upplevt att det är svårt att få sommarjobb i länet?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista