Branden på Ikea på lördagen kan ha varit anlagd. Arkivfoto David Westh / Sveriges Radio
Jönköping

Branden på Ikea kan ha varit anlagd

Den brand som utbröt i ett personalutrymme på Ikea i Jönköping på lördagseftermiddagen var sannolikt anlagd, enligt dom första uppgifter som polisen har.

Polisens presstalesman uppger på söndagen för P4 Jönköping att man inte hittat någon naturlig orsak till branden och därför är huvudspåret just nu att någon tänt på eller varit oaktsam på något sätt.

- Dom uppgifter vi har nu är att det inte finns någon naturlig orsak, säger Tommy Thorngren på söndagen.

Eftersom det befann sig mycket folk i byggnaden sätter polisen rubriken mordbrand, men det ska nu utredas.

Branden var mindre och kunde släckas av personal, men den orsakade ett stort pådrag på A6 Köpcenter mitt under öppningstid. Räddningstjänsten fick eftersläcka och ventilera ut lokalerna. Röken spred sig aldrig till butiken.

– Det var en mindre brand i ett personalutrymme som kunde släckas i ett tidigt skede. Det blev en viss rökutveckling, men branden spred sig aldrig till varuhuset, sade Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till Sveriges Radio på lördagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista