Carina Hägg kritiserar nu högsta partiledningen för att driva kampanj mot henne. Arkivfoto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Omar Mustafa-krisen

Hägg attackerar Jämtin för petningen

Socialdemokraternas riksdagsledamot Carina Hägg från Värnamo går nu till attack mot partisekreterare Carin Jämtin för petningen på riksdagslistan.

- Jämtin är ytterst ansvarig för den kampanj som startade emot mig, säger Carina Hägg till Expressen.

Efter att Carina Hägg petats till icke valbar plats på riksdagslistan inför höstens val gick hon ut hårt och kritiserade sina partikamrater i länet och sa att hon fått en sämre plats på listan för att hon kritiserat partiet i frågan om uteslutningen av Omar Mustafa. Hon menade att partiet gett efter för på tryckningar från muslimska intressen och petat ned henne eftersom hon öppet kritiserade partiet för att välja in Islamska föreningens ordförande Mustafa i partistyrelsen.

Carina Häggs utspel ledde till krismöten inom partiet i länet där även Hägg kallades in.

Men nu går hon alltså vidare och kritiserar öppet en av partiets högsta toppar och menar att det startats en kampanj mot henne på nätet för att hon var kritisk till valet av Omar Mustafa, berättar Expressen.

– Hon är ytterst ansvarig för den kampanj som startade mot mig. Det var rätt många angrepp på mig under en period efter att jag frontade detta. Jag har sökt dialog med Carin Jämtin, men det har inte gått att föra en dialog om de här frågorna, säger hon till tidningen.

Men Carin Jämtin slår ifrån sig kritiken när Expressen talar med henne och menar att det är många i partiet som får sämre placeringar på listorna efter valberedningarnas arbete och hon kallar Häggs utspel för "ett övertramp".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".