Isabergsbacken öppnade i dag, söndag och inom en vecka öppnar fler backar i länet. Bilden är från en anann säsong. Arkivfoto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.

Nu öppnar skidbackarna

1:04 min

Vädret under jul och nyår har inte varit på skidbackarnas sida, men nu ser det äntligen ut som att den producerade snön är här för att stanna.

Knaggebo i Mullsjö och Kyllås i Vaggeryd öppnade i helgen och nu hoppas även Järabacken i Jönköping på att få se folk åka i backen nästa helg.

Isaberg i Hestra hade premiäröppning i dag, och VD:n Louise Söderlund är glad över att så många kom första dagen.

- De var några som var skitsugna på att åka och kom redan innan vi hunnit öppna. Det är jätteroligt att ett stort intresse finns. Vi har en del folk i backen nu, och det trillar bara in fler.

Louise Söderlund är säker på att vädret kommer låta snön hålla i sig ett bra tag till och är förväntansfull inför sportlovet, då hon hoppas på att många barn kommer till backen.

- Vi har ett tjockt lager med snö i backen nu och vi fyller på varje natt.

Hur blir det om vi får töväder, klarar ni er då?

- Absolut, vi har en tålig och slitstark snö som klarar av plusgrader. Vi är inte oroliga förens det blir otroligt varmt, så vi kör på, säger Louise Söderlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista