Per-Erik Rinsell. Foto: Oskar Lodin/Sveriges Radio.
Trollhättan

Morddömd Jönköpingsbo kan straffas hårdare

Även åklagarsidan överklagar domen efter mordet på en 23-årig tvåbarnsmamma i Trollhättan.

Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell vill att hovrätten dömer 37-åringen från Jönköping för mord till fängelse i 18 år och de två andra männen till 2,5 års fängelse vardera.

Rinsell skriver i sitt överklagande att tingsrättens dom är mycket väl underbyggd och motiverad. Men han är inte nöjd med påföljden för de tre dömda.

Åklagaren menar att det finns flera försvårande omständigheter som gör att 37-åringen ska dömas till 18 års fängelse, det strängaste tidsbestämda straffen som finns i Sverige.

"Åklagarens uppfattning är att dessa – och då särskilt kvarlämnandet av ett spädbarn ensamt i en lägenhet – samt hur X (37-åringen, reds. amn.) och hans medgärningsmän hanterat A:s (mördade kvinnan) kropp efter gärningen väl motiverar en straffskärpning upp till 18 år.", skriver Rinsell.

När det gäller de två andra männen, 32 och 35 år gamla, som dömts för grovt skyddande av brottsling, så vill åklagaren att de döms till 2,5 års fängelse i stället för ett års fängelse.

Att åklagaren nu överklagar betyder att ingen av de inblandade i målet är nöjda med tingsrättens dom utan att alla har överklagat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista