Ewa Kihlberg, vice ordförande SEKO Trafik Småland. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.

Anställda vittnar om chocken i Tranås

Ewa Kihlberg, ordf SEKO om SJ-beskedet: Folk har varit upprörda
1:42 min

Beskedet att lägga ned SJ:s kontaktcentra i Tranås kom som en chock för de anställda.

Ewa Kihlberg är vice ordförande för den fackliga organisationen SEKO Trafik Småland och berättar om det tråkiga beskedet.

– Vi fick det här beskedet tillsammans med alla andra anställda klockan tio idag, berättar Ewa Kihlberg.

Hur var reaktionen på beskedet?

– Det var chockartat, ingen av oss trodde det skulle läggas ner. 

Vad säger dina fackliga medlemmar idag?

– De har inte sagt så mycket, det har inte varit några fackliga frågor över huvud taget. Idag har vi varit väldigt ledsna, folk har varit upprörda och vet inte riktigt vad de ska göra. Vi har bara varit kamrater idag. Nu arbetar vi inte, vi sitter i grupper och pratar och vi har våra chefer här också så vi kan ställa alla frågor vi har.  

Anna Silvander har jobbat på kontaktcentret i Tranås sedan 1991.

Jag känner mig chockad, nästan stum. Vi fick mejl igår om att vi skulle samlas idag för att få information om den nya organisationen. När vi såg alla chefer komma in förstod vi ju vart det lutade åt. 

Hur har förmiddagen varit här?

– Det var väldigt tryckt stämning. Man pratar med varandra och alla är jätteupprörda och ledsna. Jag tror alla känner samma sak, det här var inte vad vi ville för det här är en jättebra arbetsplats. Alla månar om varandra och jag tror vi levererar vad som behövs för att få budgeten att gå ihop, men någonstans ska det tydligen dras och då vart det här den här gången. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".