Johan Nygårdh byter JIK:s röda dräkt mot Mullsjös blåa. Foto: Tommy Haag/Sveriges Radio.
Innebandy

Nygårdh lämnar Jönköping för Mullsjö

2:35 min

Han går på lån, men nu är det klart att Johan Nygårdh stannar i Mullsjö.

Han är en spelare som Mullsjö haft ögonen på en lång tid och idag stod det klart att Johan Nygårdh - liksom Martin Hovlund (lån till Linköping) och Martin Tokos (övergång till Dalen) - lämnar jättejumbon Jönköping.

Han går på lån säsongen ut, men redan nu är det klart att han efter utlåningen stannar i Mullsjö eftersom han skrivit under ett kontrakt som sträcker sig över 2,5 säsonger. 

Han blir spelklar redan till helgen och lär ingå i spelartruppen som möter Sirius på hemmaplan på lördag.

- En nytändning, det känns otroligt häftigt, säger Johan Nygårdh.

- Hela upplevelsen spelar in och trycket som varit i derbyna ute i Nyhemshallen är minnen för livet. Nu ska det bli riktigt roligt att ha det stödet i ryggen. Jag hoppas att det kommer mycket folk i gratismatchen på lördag hemma mot Sirius. Jag får mycket energi av att ha publiken med mig, så jag ser verkligen fram emot att spela i Mullsjö. Vi har hela Mullsjö och större delen av Jönköping med oss i jakten på slutspelsplatsen, säger Nygård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista