Emelie Wikström. Foto: Privat.

Wikström i racet för OS-biljett

Den alpina truppen till OS är inte spikad, det finns troligen två platser kvar att besätta. De går sannolikt till slalomåkare. 

- Vi är en slalomnation, säger alpine sportchefen Anders Sundqvist till TT.

Sex svenska slalomåkare har fått sina OS-biljetter. Ytterligare en svensk kvinna och en svensk man får köra slalom i Sotji. Problemet är att det inte är klart hur många alpina platser totalt som Sverige får till OS. I nuläget har Sverige bara tio.

Sundqvist tror garanterat på en plats till. Då kommer en av de platserna att gå till slalomåkarna Emelie Wikström från Sävsjö eller Nathalie Eklund. Och om inte fartåkaren Hans Olsson åker bra i Kitzbühels störtlopp och superkombination lär OS-biljetten gå till slalomåkaren Axel Bäck.

När Sara Hector kom femma i superkombinationen härom veckan var det med super-G och inte störtlopp, som i OS. Hon är inte OS-aktuell om inte Sverige får fler platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista