Nässjö

Mögel i fler byggnader på Brinellgymnasiet

1:35 min

Mögelproblemen fortsätter för Brinellgymnasiet i Nässjö.

I förra veckan meddelade skolans ledning att man stänger det så kallade E-huset på grund av mögel och idag kom beskedet att även huvudbyggnaden, A-huset, drabbats av mögel.

Det var i höstas som personal kände en obehaglig lukt av mögel i några av lektionssalarna i A-huset på Brinellgymnasiet. Kommunen gjorde luftmätningar men de visade inga tecken på mögel.

Men när doften inte gav med sig, beslutade tekniska kontoret att riva delar av fasaden och där hittade man mycket riktigt mögel.

Enligt Fredrik Lindberg som är byggnadschef på Tekniska kontoret i Nässjö är det konstruktionen som orsakar mögelskadorna. Nu kan det bli aktuellt riva mer fasad för att få grepp om hur stora skadorna är.

När personalen slog larm i höstas om att det luktade mögel, så stängde skolledningen de två lektionssalar som drabbats. I övrigt har lektionerna kunnat hållas som vanligt. Fredrik Lindberg tror inte att undervisningen ska påverkas av saneringsarbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista