Jönköping

Sonen kom hem med blåmärken - skolan anmäls

En mamma har anmält en grundskola i Jönköping till skolinspektionen. Sedan ett par veckor tillbaka har hennes 11-årige son inte vågar gå till skolan, och mamman menar att en lärare varit hotfull mot honom.

Enligt mammans anmälan ska en lärare ska ha varit våldsam mot pojken och han hade blåmärken när han kom hem. Enligt läraren själv ska pojken ha ramlat in i ett element och fått blåmärken efter att ha varit stökig.

Händelsen inträffade i mitten av december, och mamman ha pratat med rektor och berörd personal, men i början av januari gjorde hon en anmälan till skolinspektionen.

Pojken som har någon form av diagnos får inte det stöd han behöver, enligt hans mamma, och han har inte vågat gå till skolan efter händelsen för två veckor sedan. Mamman har även polisanmält händelsen och enligt henne har pojken kommit hem med blåmärken flera gånger.

Skolinspektionen vill nu veta hur skolan och kommunen ser på det som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista