Värnamo

Föräldrar vill stoppa skolbyte

1:22 min

Beslutet att flytta elever från Trelleborgsskolan till Västra skolan i Värnamo väcker ilska och oro hos föräldrar.

Värnamo kommun väljer att flytta elever från Trelleborgsskolan till centralt belägna Västra Skolan, men det väcker det starka reaktioner bland föräldrar.

Barnen kommer i och med flytten att tvingas ut i en farlig trafikmiljö samtidigt som kommunen själv tidigare dömt ut skolgården på Västra skolan. Det säger föräldern Mathias Svensson.
–Det är ett flertal större vägar som de ska korsa och barnen är mellan tio och elva år, jag känner en oro.

Det är problem med arbetsmiljön på Trelleborgsskolan som gör att kommunen vill flytta två hela årskurser därifrån till Västra Skolan.

Personal på skolan har fått fysiska symtom som visar att något inte står rätt till - men undersökningar av exempelvis luft och fukt har pågått till och från under ett antal år utan att man har kommit fram till något svar.

Men att flytta eleverna till Västra Skolan är en dålig idé, säger Mathias Svensson. Kommunen har ju själv tidigare dömt ut skolan och skolgården.
– Jag har pappret framför mig där det står att Västra Skolan inte anses lämplig för undervisning.

Denna nyhet är ett tips från Publiknätverket. Hör av dig du också till publik.jkpg@sverigesradio.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista