Tingsrätten i Jönköping. Arkivbild: Robert Davidsson/Sveriges Radio
Jönköpings kommun

Dömd pojke misstänks för nya sexbrott

Trots att en 17-årig pojke åkte fast och dömdes för sexbrott mot barn i höstas,  så misstänks han ha utsatt fler barn för ännu värre brott - bara dagar efter domen.

Jönköpings tingsrätt konstaterade att pojken gjort sig skyldig till barnporrbrott och till sexbrott mot en minderårig flicka och dömde honom i oktober förra året till ungdomsvård - ungdomsvård som innebar att pojken skulle sättas under socialtjänstens vård.

Men under den vården så verkar han ha kunnat begå nya ännu grövre sexbrott.

Första brottsoffret var en 13-årig flicka. De nya misstankarna gäller också barn som ska ha utsatts och det handlar om fyra tillfällen när 17-åringen misstänks på sannolika skäl för våldtäkt mot barn i Huskvarna och i Mullsjö.

Pojken satt häktad tre veckor i december för de nya brotten, men frigavs sedan eftersom han skulle tas in på behandlingshem där han nu utreds. I samband med detta blev han också omhändertagen enligt Lagen om vård av unga, med motiveringen att han genom sitt sexuella beteende riskerar att fara illa.

Tingsrätten menar att det nu ordnats betryggande övervakning av pojken på hemmet. Samtidigt pågår polisutredningen om de nya brotten.

17-åringen själv nekar till brotten som han nu misstänks för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista