Peter Arnesson. Arkivbild: Svenska Orienteringsförbundet
Skidorientering

Arnesson vann världscupstafett

Sveriges herrar vann stafetten vid världscupen i skidorientering i dag. I tremannalaget fanns bland annat Peter Arnesson från Jönköping.

Vid världscupen i skidorientering i Grönklitt i dag blev det en seger och en andraplats när det var dags för stafett.

Andreas Holmberg startade för Sverige och kunde skicka iväg andrasträckans Erik Rost med 13 sekunders försprång till Ryssland.

Han drog ifrån ännu mer och lämnade över till slutmannen Peter Arnesson med över en minuts ledning.

Efter halva sträckan var avståndet mer än halverat, och det var det svenska andralaget med Martin Hammarberg som jagade allra mest.
– Jag såg Martin på väg ut från en kontroll, jag måste säga att jag blev lite överraskad att de var så nära. Men på ett sätt var det nästan bra, för jag skärpte till orienteringen ytterligare mot slutet. Jag är väldigt nöjd med att vi lyckades vinna. Det känns skönt att ta hem den här stafetten med tanke på EM i Ryssland om en och en halv månad, säger Arnesson.

Den svenska segermarginalen till Ryssland blev närmare minuten. I damklassen var förhållandet det omvända.

I morgon avslutas världscuptävlandet i Grönklitt med långdistans.

Herrar: 1) Sverige (Andreas Holmberg, Erik Rost, Peter Arnesson),  1.35.53, 2) Ryssland, +0.57, + 3) Norge, +0.59, 4) Sverige 2 (Erik Blomgren, Ulrik Nordberg, Martin Hammarberg), +1.08, 9) Sverige 3, +8.31, 11) Sverige 4, +13.01.

Damer: 1) Ryssland, 1.34.28, 2) Sverige (Magdalena Olsson, Josefine Engström, Tove Alexandersson), +0.38, 3) Finland, +4.30, 6) Sverige 3, +9.26, 8) Sverige 2, +9.53, 9) Sverige 4, +13.36.

(Källa: orientering.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista