Småländsk man tros ha drunknat

En man i 30-årsåldern befaras ha omkommit i centrala Tidaholm, fyra mil utanför Habo, efter att det tunna istäcket på ån Tidan brustit under honom. 

Det var vid niotiden i går som mannen sågs i det starkt strömmande vattnet. Trots en stor räddnings- och sökinsats som pågick till kvart i två på natten kunde mannen inte hittas.

Han har av okänd anledning gått ut på isen och den ska då ha brustit.

– Om han har råkat ramla i ån eller gått ut på isen för att vara kaxig vet jag inte, säger Staffan Dahlborg, polisens inre befäl i Skövde.

Enligt skovdenyheter.se är mannen hemmahörande i Småland och han ska ha besökt vintercruisingen som anordnades under kvällen.

Enligt Eva Ekblad, biträdande vakthavande befäl hos polisen i Göteborg är det väldigt strömt i ån och hon befarar att han inte överlevt. 

– Vi fick larmet 21.22 och har han varit under isen så länge så är han nog inte längre vid liv. Men vi vet ju inte var mannen är.

I dag fortsätter sökandet efter mannen. Räddningstjänsten draggar i ån och letar längs stränderna och en helikopter ska spana från luften.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista