Foto: Pontus Lundahl/TT.

Missnöje med skola öppnar för läxhjälpsföretag

1:16 min

Att skaffa privat läxhjälp har blivit alltmer efterfrågat och är en bransch som växer.

En som har märkt av ökningen är Andreas Söderman, som tillsammans med David Axelsson och Anes Mulisic, startade läxhjälpsföretaget Professor Stig - som hjälper elever på grund- och gymnasieskolor i alla ämnen. Företaget finns i Jönköping, Kalmar, Linköping, Norrköping och Växjö.

Andreas Söderman tror att det finns ett missnöje över skolans resurser som bidrar till att föräldrar och elever vänder sig till att få privat läxhjälp.
Det har blivit ett väldigt intresse med läxhjälp, och jag tror att det hänger ihop med hur skolan ser ut, att många behöver något extra som kan utveckla en individuellt.

I dagsläget hjälper studiecoacher från företaget omkring tio familjer i Jönköpings kommun. Skälen till att man söker privat läxhjälp är många och väldigt enskilda.

- Det kan vara att man har problem med språket, eller att man har svårt att koncentrera sig och har lättare att lära sig om man får sitta ner och lära sig med en person, säger Andreas Söderman.

Hur tror du branschen ser ut om några år?

- Jag tror att det finns ett stort intresse som kommer att finnas kvar. Konkurrensen kommer att öka, vilket gör att kraven på vår kvalité kommer öka. Jag tror att det kommer att öka hela kvalitén på tjänsterna och branschen, vilket är positivt för branschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista