Mattias Kvick i Hallby var besviken över uddamålsförlusten. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Handboll

Knapp förlust för Hallby

1:51 min

Hallby förlorade den viktiga matchen mot Aranäs från Kungsbacka med uddamålet 29-30 i Jönköping arena. Därmed håller lagets chanser att klara sig kvar i allsvenskan på att rinna ut.

Efter ett långt uppehåll för Hallby, var det åter dags med omstart av allsvenskan. Med bara 4 poäng i serien och ingen hemmaseger ännu, var det ett heltänt hemmalag som kom till spel.

Matchen började också riktigt bra med ett 2-0 överläge innan Aranäs vände på steken. Men Hallby kom starkt tillbaka i första halvlek genom att göra fem raka mål till ledning 7-4. Det höll till ledning med 14-13 efter första halvlek.

Trots att Simon Matthijs åkte på en 2 plus 2 utvisning lyckades Hallby i upptakten av den andra halvleken, spela jämt med gästerna från Göteborg. Visseligen hade Aranäs tre stycken tremålsledningar som dock Hallby hämtade in. Med mindre en kvarten kvar lyckades Getoar Gjikokai på kontring ge Hallby en kortvarig ledning.

Den sista minuten av matchen var jämn och spännande när Richard Ax gjorde 29 lika. Men i anfallet efter med bara sekunder kvar, kunde Aranäs avgöra och därefter var matchen slut.

- Det känns så tungt när vi jobbade oss i kapp gång på gång, det kändes som vi var bättre dom åtminstone i första halvlek. Lite slarv i andra så kämpade vi oss ikapp igen och så får dom in ett när det bara är sekunder kvar. Tungt mycket tungt, säger Mattias Kvick.

Hallby-Aranäs 29-30 (14-13)

Målen Hallby: Richard Ax 6, Getoar Gjikokaj 5, Simon Matthijs 4, Filip Långh 4, Mattias Kvick 3, Robin Löfstedt 3, Henrik Erlandsson 3, Marcus Erlandsson 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista