Om man inte, som här, vill bege sig till någon av de konstfrusna anläggningarna har man fått vänta på is i kommunen. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
Jönköping

Lång väntan på is skapar frustration

1:33 min

"Det finns ju ingen is"! Det är en av de vanligaste synpunkterna som Carina Karlzon fått ta emot sedan Jönköpings kommun tog över ansvaret för att spola.

Sedan kommunen tog över ansvaret för all ispolning i Jönköping har det blivit många starka reaktioner och Carina Karlzon, som är föreningsutvecklare i Jönköpings kommun, säger att Jönköpingsborna är snabba med att framföra sin kritik.

– Ja, det är telefonsamtal och mejl. Man är frustrerade över att man inte får spola is. Sedan är det att man inte får is tillräckligt snabbt, det är mark som sticker upp eller blåsor i isen, säger Carina Karlzon.

Hon säger till P4 Jönköping att kommunens målsättning är att isarna runt om i kommunen skall vara spolad senast till helgen. Kommunen tar åt sig av kritiken som framförts och gör, enligt Karlzon, sitt bästa för att få fram bra is.

– Vi kan inte mer än att spola is så mycket det går. 

Alla reaktioner som kommit in till kommunen kommer ingå i den uppföljning de planerar göra. Baserat på utfallet där kommer man gå vidare med eventuella förbättringsåtgärder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista