P4 Eftermiddag

Beslut om Centralskolan står fast

3:59 min

Trots att såväl pedagoger som Lärarförbundet protesterar så tänker inte  Barn- och utbildningsnämnden i Nässjö ändra som om Centralskolan.

Beslutet är fattat - Centralskolan i Nässjö skall läggas ner. Trots det fortsätter det protesteras på flera håll, många gillar inte att elever flyttas till Brinellgymnasiet.

Det saknas grupprum, klassrum och personalutrymmen och annat på Brinellgymnasiet redan innan högstadieeleverna kommer dit, skriver flera pedagoger i en skrivelse till Barn- och utbildningsnämnden. Lärarförbundets styrelse i Nässjö kräver att beslutets verkställande skjuts upp och att frågan utreds igen eftersom det kommit fram nya uppgifter och eftersom lärare oroar sig för sin framtida arbetsmiljö på Brinell.

Men Barn- och utbildningsnämndens ordförande, socialdemokraten Leif Ternstedt, säger att beslutet om flytt står fast.

– Min bestämda uppfattning är att vi fortsätter enligt det fullmäktigebeslut som är taget. Det som ställt till bekymmer för oss är ju att de så kallade E-huset är stängt och kommer vara stängt. Vi har beslutat att inte ta det i anspråk över huvud taget utan i förlängningen kommer det att rivas säger Ternstedt och syftar på den byggnad som drabbats av höga radonvärden samt fukt- och mögelskador. 

– Tanken är att vi ska gå in i Träcentrum och där ska vi bygga för årskurs 7-9, ny slöjdsal för både trä och textil och en bildsal.

Men kritiker menar ju att det inte är så lämpligt att blanda de här yngre eleverna med högskolestudenter och vuxna konferensdeltagare. Vad säger du om det?

– Jag har väl en annan uppfattning men vi har ju löst det genom att årskurs 7-9-eleverna får en helt egen entré till Träcentrum, säger Ternstedt som menar att alla elever kommer få  ändamålsenliga lokaler. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista