DJ Filip Jenven och DJ/nöjesprofil Jonas Fogel i P4 Morgon. Foto: Kajsa Hallberg/Sveriges Radio.
P4 Morgon

Superduon om samarbetet - och nya låten

11 min

Jonas Vogel och Filip Jenven. Så heter superduon som underhåller Jönköping - och som nu ger sig in i musikbranschen tillsammans.

Det började på en misslyckad spelning i Jönköping för fyra år sedan. Då träffades Filip Jenven och Jonas Vogel för första gången. Ett samarbete inleddes och idag ligger duon bakom mycket av utelivet i Jönköping. Utgångspunkten är housemusik och fest - en mycket lyckad kombination har det visat sig.

- Vi kompletterar varandra väldigt bra, menar Jonas.

Jonas jobbar främst med event och arrangemang, medan Filip livnärar sig på musiken. Bland annat har hans musik spelats av världsartisten Steve Angello.

- Jag var på en festival i Las Vegas där Steve Angello från Swedish House Mafia spelade och stod i publiken bland 100 000 människor. Så spelade han min låt som heter Hey och då ballade jag ur. "This is my fucking track".

Duon är nu aktuell med en ny låt, "Gipsy drop", som ska släppas av Sony - och som hade världspremiär i P4 Morgon.

Även om båda älskar musik har de olika mål inom branschen. Filip satsar på att fortsätta producera och uppträda med sin musik. Jonas står hellre i bakgrunden.

- Jag gillar att spela musik, men har inte de målen som Filip har. Men jag tycker det är otroligt roligt att arrangera också, och ligga i kulisserna.

Räkna med att duon fortsätter festa tillsammans med jönköpingsborna.

-  Vi har gjort bra saker tillsammans, vi kommer fortsätta göra bra saker tillsammans, avslutar Jonas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista