Lena Larsson, VD på Smålands Turism. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.

Fler tyskar vill turista i Småland

4:19 min

Fler och fler tyskar vill besöka Småland och Jönköpings län. Trycket är nu så stort att det börjar bli svårt att ge de tyska turisterna det boende de vill ha.

Idag samlades flera resebolag, hotell och andra aktörer inom turism, i Hooks herrgård för att diskutera det ökade antalet besökare från Tyskland. En av dem var Andreas Hassler som bor i Heidelberg och jobbar med att sälja in Sverige som resmål.

– De senaste åren har vi sett en väldigt positiv utveckling, besökssiffrorna ökar hela tiden, säger Andreas Hassler.

I Tyskland är nu Småland ett så populärt resmål att det börjar bli svårt att ta hand om alla besökare.

– De flesta hotellen ligger i städerna och eftersom många tyskar bor i städer vill de gärna på landet mitt i den fantastiska naturen. Så nu kämpar vi för att visa hotellnäringen här att det behövs fler rum, fortsätter han.

Även Lena Larsson, VD på Smålands Turism, var på seminariet i Hooks Herrgård och trots att fortfarande kvarstår en del frågetecken kring hur den ständigt ökande efterfrågan ska mötas så var hon upprymd.

– Det är så kul. Intresset har verkligen blivit fantastiskt stort. Vi har stor potential på den tyska marknaden, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista