Ta det lungt om du måste ut på vägarna! Trafikverket varnar för frost- och ishalka i hela södra Sverige under söndagen. Arkivbild, foto: Scanpix.
Trafik

Flera olyckor och fortsatt halkrisk

Halt väglag har ställt till det på sina håll i länet under gårdagskvällen och natten och trots plusgrader i luften finns risk för hala vägar, varnar Trafikverket.

En kvinna fick föras med ambulans till länssjukhuset Ryhov efter att hennes bil gått av vägen mellan Öggestorp och Forserum vid halv tio-tiden i går. Enligt ett pressmeddelande från landstinget ska hon dock bara vara lindrigt skadad.

Kvart i ett i natt var det sedan dags igen. Då voltade en bil och började dessutom brinna  utanför Bottnaryd. Ingen ska dock ha skadats vid den olyckan.

Och Trafikverket varnar för fortsatt varning halt väglag i stora delar av södra Sverige. Det är risk för både frost- och ishalka länet under hela söndagsdygnet, så ta det lugnt på vägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".