Tiden blev för knapp för att Gnosjö kommun skulle hinna bli med i Qom ut-festivalen i Jönköping. Arkivbild: Ismail Jama/Sveriges Radio
Gnosjö

Kommun tackar nej till pridefestival

Det blir inget deltagande för Gnosjö kommun i pridefestivalen Qom ut i Jönköping. Kommunstyrelsen anser att tiden blev för knapp.

Gnosjö kommun kommer inte att delta i pridefestivalen Qom ut i Jönköping i mitten av maj. Kommunen har liksom alla andra kommuner i länet fått en inbjudan att delta med en programpunkt. Men i ett svar till arrangören tackar Gnosjö nej till att vara med.

Orsaken är att kommunen redan senast den första mars var tvungen att meddela på vilket sätt den vill delta. Den tiden är för kort enligt kommunstyrelsens ordförande Arne Ottosson, moderat.

Däremot tackar han ja till erbjudandet från föreningen Jönköping Qom ut om att hålla ett styrelsenmöte på plats i Gnosjö, för att få veta mer om HBTQ-frågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista