Nu börjar jakten på duktiga it-konsulter - och hittelönen. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT
Jönköping

40 000 till den som hittar en webbutvecklare

1:12 min

Nu har it-kunniga personer ett pris på sitt huvud. Det efter att it-konsultföretaget Consid med huvudkontor i Jönköping erbjuder hittelön till de som tipsar om dem.

– Vår taktik är att gå ut till allmänheten som kan ge tips om duktiga it-konsulter som då får en utbetalning på 40 000 kronor om den tipsade personen sedan blir anställd av oss, säger Peter Hellgren som är vd på företaget.

Det låter lite annorlunda, varför väljer ni att gå den vägen?

– Vi har suttit och spånat mycket och kommit på den här idén och det är inget som vi hört att någon har gjort detta tidigare. Vi tyckte att det var värt ett försök.

Har ni räknat ut att detta blir billigare eller effektivare?

– Vi har jämfört med andra sätt och vi tror att det både är effektivt med grund i det goda gensvar vi hittills fått, men även kostnadseffektivt om man jämför med kostnaden om man rekryterar externa rekryteringsföretag. Vi ser väldigt positivt på det stora gensvar vi fått och går igenom de tips som kommer in löpande.

Kommentera - tror du att det är en bra metod för att rekrytera nya anställda?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista