Foto: TT
Ishockey

HV71 förlorade mot bottenlaget

HV71 fick ett mål bortdömt. Och tränare Bendelin var så upprörd att han var halvvägs in på isen efter ett par offside-situationer. Till slut vann AIK med 3-1 över HV.

Den största dramatiken infann sig egentligen redan före matchen då det blev klart att AIK:s forward Esa Pirnes flyttar hem till Finland och Kärpät.

Det verkade inte störa hemmalaget som gjorde mål när HV71 inte lyckades.

Vid ställningen 1-1 i tredje perioden prickade HV71:s Marcus Nilson stolpen efter ett vackert anfall. Någon minut senare, efter 4.55, kunde AIK:s Marcus Nilsson sätta 2-1 till hemmalaget efter att ha blivit frispelad i powerplay.

Helt avgörande 3-1 kom på en kontring efter 18.20 när Patric Blomdahl fångade upp en misslyckad rensning från HV-målvakten Gustaf Wesslau och skickade pucken i öppen bur.

Kuriöst nog var det nära HV-mål även före AIK:s 1-0 i den första perioden. Brett Sterling styrde in pucken och alla trodde det var godkänt, men domaren Thomas Andersson åkte till speakerbåset för en lång telefonkonferens med videodomaren.

Anledningen?

Riley Holzapfel hade stört Alexander Hamberg och HV71:s snygga ledningsmål dömdes bort. I anfallet efteråt gjorde i stället Victor Ahlström 1-0 för hemmalaget. Holzapfel fick i stället kvittera i andra perioden när HV kom tre mot en i numerärt underläge. Ett av få bra HV-anfall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista