Radiosportens Christian Olsson om medaljfavoriterna och profilerna i OS. Foto: Andereas Matz (SR), Fredrik Sandberg (TT) & Alastair Grant (TT).
P4 Morgon

Det får du inte missa under OS

7:45 min

Radiosportens Christian Olsson guidar dig genom OS.

En tv- och radiotablå som är fylld av OS-sport. Ja, det kan du vänta dig de kommande veckorna. Men vad får du inte missa och vilka är guldfavoriterna? Det vet Christian Olsson på Radiosporten.

OS i Sotji närmar sig med stormsteg och det går nu att räkna timmarna som återstår innan spelen är igång. Mängder av olika sporter och grenar kommer avgöras, glädjetårar kommer falla och ilskerop kommer att eka. I allt virrvarr av hjältar och syndabockar går det dock att hitta guldklimpar du verkligen inte får missa.

- Herrarnas hockeyfinal får man inte missa, oavsett om Sverige är med eller inte, säger Radiosportens Christian Olsson. För när det gäller hockeyturneringen är alla de bästa hockeyspelarna i världen med, från alla nationer. Det händer vart fjärde år.

Drygt 30 minuter innan hans plan lyfter mot Sotji pratar han med P4 Morgon om medaljkandidaterna, snackisarna och vad du inte får missa. Och utöver hockeyfinalen finns det en del annat som du definitivt ska prioritera.

- Så klart när Plushenko, den åldrade ryske konståkaren, gör sina insatser.

- Och så Charlotte Kalla, förstås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista