Utterspår. Foto: Peter Wassborg.
P4 Eftermiddag

Efter vargen - uttern blir det nya heta

2:43 min

Det har mer eller mindre vardagsmat att spår av varg rapporteras från olika håll i Jönköpings län. Av någon märklig anledning är det mer ovanligt med vårt landskapsdjur Uttern. Det kan det dock bli ändring på nu.

Att se en varg har ju blivit lite vardagsmat för oss smålänningar - de passerar ju oss här relativt ofta. Mer ovanligt är det dock med spår från uttern, som ändå är vårt landskapsdjur.

Men nu har det börja dyka upp bilder på utter och på utterspår här i Jönköpings län - på Facebook! Peter Wassborg i Eksjö har lagt ut bilder på utterspår. Han såg spåren i måndags när han skulle ut och ta in posten. Då, på andra sidan gatan ser han något som fångar hans uppmärksamhet.

– Jag ser ett litet huvud och min första tanke var att det var en mink. Sedan såg jag honom på isen och han gick lungt iväg. Det var en upplevelse. 

Kommentera: Har du också sett utterspår, eller kanske någon ännu mer spännande?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista