1 av 3
Carolina Håkansson, Junic. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Försvaret försökte skapa intresse bland besökare på jobbmässa i Värnamo. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
3 av 3
Jobbmässa i Värnamo. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
Värnamo

Jobbmässa valde bort utbildningarna

1:38 min

Busslaster med gymnasieelever, snart redo för arbetsmarknaden, kom till arbetsmässan i Värnamo.

Idag hade Arbetsförmedlingen sin årliga jobbmässa i Värnamo. I år har man valt bort utbildningarna och har bara arbetsgivare som har ett rekryteringsbehov på plats i Arken i Värnamo.

– Det har gått riktigt bra idag, vi har anställt en tjej säger Carolina Håkansson på det lokal bemanningsföretaget Junic.

Tjugofyra arbetsgivare har hittat till Värnamos jobbmässa idag som Arbetsförmedlingen håller i. Det har kommit busslaster med gymnasieungdomar som om bara några månader ska ut på arbetsmarknaden. Lovisa Petterson är en utav dem och hon har redan hittat ett jobb som hon är sugen på.

Jag hittat ett som turistvärdinna. 

Att ha en jobbmässa handlar framför allt om personliga möten. Therese Marttila är projektledare från Arbetsförmedlingen. 

För arbetsgivarna handlar det ju om att få en snabb första blick av den arbetssökande. Samma sak för den arbetssökande, det är ju en chans för dem att visa upp sig. Idag är ju arbetslösheten hög och vi på Arbetsförmedlingen måste ju hitta alternativa vägar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista