Till slut kunde Hylte/Halmstad (längst bort i bild) jubla i derbyt mot Gislavedd. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
Volleyboll

Gislaved föll i hett derby

Josephine Tegenfalk, Gislaved: De gjorde det svårt för oss
2:47 min

Det var fullsatt och härlig stämning i Gislehallen i Gislaved. Men när derbyt var över var det gästande Hylte/Halmstad som jublade.

Gislaved verkade vara på väg uppåt efter en dipp i seriespelet. Helgens fina resultat i Nordiska Mästerskapen, där de slutade tvåa, gjorde att det fanns väl grundade förhoppningar om framgång även i derbyt mot Hylte/Halmstad.

Men trots att publiken i en fullsatt hall gjorde sitt bästa för att störa serietvåan från Halland tillhörde kvällen gästerna. 

– Så jävla bra, vi kämpade genom hela matchen. Vi gjorde det vi skulle göra och jag är så nöjd. Allt gick jättebra. Vi spikar, vi tog defense... Allt var perfekt säger Hylte/Halmstads Madelene Green.

Gästerna vann det första setet ganska enkelt och såg ut att ta hem även det andra, men då går Gislaved in i en fin period - vänder på setet och tar hem det med 26-24.

Det roliga tar dock slut i tredje, där gästerna är skoningslösa, gör allting rätt och vinner med klara 25-10.

Även i det fjärde setet börjar hallänningarna bra innan Gislaved åter får en fin period och ser ut att få kontakt innan Hylte/Halmstad kan avgöra.

Det är en riktigt rolig match att spela. Det är derby och mycket folk, mycket känslor. Så det är en rolig match, sedan är det  synd att vi inte riktigt fick till det i anfallet. De gjorde det riktigt bra  och gjorde det svårt för oss. Vi försökte men de läste det bra och de är stora i block och  vi kom inte runt, säger Gislaveds Josephine Tegenfalk.

Volleyboll, elitserien
Gislaved - Hylte/Halmstad 1-3 (18-25, 26-24, 10-25, 18-25)

Bästa poängplockare, Gislaved: Kerri Beck 12, Lisa Tannerfalk 10. Hylte/Halmstad: Daniele Kovacs de Lima 22, Madelene Green 14. 

Publik: cirka 400

Artikeln kommer uppdateras

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".