Läsesal på högskolan. Bilden har inte med artikeln att göra. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix
Jönköping

Dagsböter för onanerande student

Den unga man som sexofredade en kvinna inne på högskolebiblioteket i Jönköping har nu dömts av tingsrätten.

Det var i september som mannen onanerade inne i en läsesal på Högskolebiblioteket i Jönköping, när han satt vid ett bord en meter ifrån kvinnan. Han hade dragit ner byxorna och börjat när kvinnan tillfälligt hade lämnat salen och fortsatte sedan trots att hon återvände och satte sig i närheten.

När kvinnan såg vad mannen höll på med blev hon chockad, gick därifrån och kontaktade en bibliotekarie.

Mannen har erkänt att han onanerade i lokalen, men menar att han inte tänkte på att någon annan kunde se honom. Och för att dömas för sexuellt ofredande måste handlingen vara riktad mot en viss person, skriver Jönköpings tingsrätt i domen.

Men tingsrätten tycker det var en mycket anmärkningsvärd handling att göra på ett bibliotek och att inte sluta när det kom dit andra personer. Han har inte försökt dölja vad han gjorde utan måste ha insett att kvinnan kunde se hans blottade könsorgan.

Han döms därför för sexuellt ofredande till dagsböter och ska betala 5 000 i skadestånd till kvinnan. Enligt tingsrätten har mannen utsatt henne för en allvarlig kränkning.

Böterna är på 2 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista