Kackerlacksfällor finns på flera ställen i bostäderna. Foto: Victor Kennmark/Sveriges Radio
Nässjö kommun

Hyresgäst om månaderna med kackerlackor

0:52 min

Ända sedan i november har det varit problem med kackerlackor i ett hyreshus i Bodafors. Saneringsarbetet har dragit ut på tiden och de som drabbas hårdast är förstås hyresgästerna.

Det kommunala bostadsbolaget Linden i Nässjö kommun har sedan i november haft problem med kackerlackor i ett hyreshus i Bodafors. Av 16 lägenheter i fastigheten är sju drabbade. Saneringsarbetet är i gång, men drar ut på tiden.

– Det är hemskt och ha det här, det är som i ett fängelse, säger en av hyresgästerna som har drabbats värst, AnnSofie Svärd, 89 år. Hon är besviken på hur Linden har hanterat problemet med kackerlackorna.

– Den här veckan har vi fått tag i tio stycken kackerlackor, säger Lindens vd Tomas Sandstedt.

Han tror att de är i slutfasen av saneringsarbetet, men riktigt säker kan han inte vara. Tomas Sandstedt tycker att bostadsbolaget informerat hyresgästerna väl, men om alla inte är nöjda tar han åt sig av kritiken.
– Är det en enda hyresgäst som inte tycker att han eller hon fått tillräckligt med information, så har vi ju misslyckats.

Tomas Sandstedt beskriver angreppet i huset i Bodafors som ovanligt stort.
– Det har gått alldeles för lång tid innan vi fick reda på att det var kackerlackorna, desto fortare vi får reda på det desto snabbare kan vi göra så skadan blir mindre.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista