Nässjös James Washington försöker överlista Andreas Karlsson. Foto: Tommy Haag P4 Jönköping
Basket

Skyttet sänkte Nässjö

3:00 min

Nässjö basket var i ledningen större delen av matchen mot Jämtland, men i slutet missade hemmalaget att knyta till säcken på grund av missar i sina skott, samtidigt som gästerna tog returerna och vann matchen med 84 mot 90.

Nässjö fick en riktigt bra start i mötet mot Jämtland jämfört med söndagsmatchen. Hade 31-25 efter den första perioden vilket ökades till en ledning i halvtid till 52-44. Och så långt såg det riktigt bra ut för hemmalaget.

Men tredje var ingen höjdade rent spelmässigt. Jämtland var snäppet bättre och hämtade in poäng efter poäng så att det bara skilde en poäng inför sista perioden.

Nässjö hade 78 lika med fem minuter kvar av matchen när plötsligt spelet föll ihop. Inget funkade, varken defensivt eller anfallsmässigt. Och det tog jämtarna till vara på och kunde smidigt och lätt vinna till slut med sex poäng.

- Vårt skytte de sista fem minuterna vi satte inte bollen i korgen tror vi hade sju eller åtta raka anfall på slutet utan att göra poäng och då blir det tufft att vinna, säger David McCann.

I och med fölusten för Nässjö så talar det mesta för att det inte blir något slutspel för laget i år heller. De har hela tio poäng upp till just Jämtland när det återstår nio omgångar att spela innan slutspelet drar i gång.

Nässjö-Jämtland   84-90 (31-25, 21-19, 15-22, 17-24)

Nässjö: Taylor Brown 28, Alexander Lindqvist 22, Gustav Sundström 9, James Washington III 9, Karim Wazzi 9, Ramendra Haag 3, Mathias Liljeqvist 2, Denis Agree 2. Jämtland: Kendrick Brown 27, Brandon Peterson 26, Adama Darboe 14, Stefan Hellgren 7, Omar Zaghdane 6, Andreas Karlsson 5, Egal Saleman 5.

Publik: 768.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista