Anton Bengtsson deppar när Skellefteå AIK möter HV71 i SHL i Skellefteå Kraft Arena. Foto: Robert Granström/TT
SHL

HV71 utspelat inför OS-uppehållet

2:23 min

Skellefteå firade OS-uppehållet med 4-1-seger mot HV71. Stundtals bjöd serieledaren på propagandahockey, och ett skadedrabbat HV kunde inte hålla emot.

Radiosporten David Zimmer valde lagens lirare:
Skellefteå: Oscar Möller.
HV71: William Karlsson.

Som många gånger tidigare var det Oscar Möller som gjorde Skellefteås första mål i matchen. Den här gången kom även den andra fullträffen från 25-åringens klubba. Möller är inne i ett riktigt stim just nu och har gjort fem mål på två matcher.

– Vi är mycket bättre än förra matchen. Vi spelar nästan 60 minuter, det dippar i några byten, men det är en riktigt bra match av oss. Vi tog kommandot, jobbade hårt och sköt mycket, summerade Skellefteås Victor Arvidsson som avslutade Skellefteås fyrverkeri.

1-0 kom i numerärt överläge efter 18.37. Då hade hemmalaget redan hunnit att bränna en straff, sedan samme Möller blivit upphakad, fri med Gustaf Wesslau i HV71:s mål. Straffläggaren Joakim Lindström förlorade dock matchen mot Wesslau, som var bäst i HV71 för dagen.

Även 2-0-målet kom i numerärt överläge när Oscar Möller från blålinjen redan efter fyra sekunders powerplay prickade Gustaf Wesslaus vänstra kryss med ett dragskott.

Ett skadedrabbat HV71 såg ut att ha tagit OS-ledigt redan. Medan Skellefteå stortrivdes med det öppna spelet och körde på som vanligt saknades den rätta inställningen hos HV-spelarna.

– Vi kommer inte upp i den standarden vi måste göra för att besegra Skellefteå bort. Det är inte en godkänd match sett till 60 minuter, sa HV71:s Oscar Fantenberg.

Det syntes bland annat vid 3-0-målet när Skellefteå fick både en och två och tre chanser innan Martin Lundberg kunde slå pucken i mål.

– Det är kul där ute. Det är det här man tränar för, att få spela matcher, sa Arvidsson vars spelglädje inte gick att ta miste på i segermatchen.

Skellefteå AIK-HV71 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

Första perioden: 1-0 (18.37) Oscar Möller (Joakim Lindström) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2-0 (1.12) Oscar Möller (Jimmie Ericsson) spel fem mot fyra, 3-0 (13.25) Martin Lundberg (Pontus Petterström, Arvid Lundberg), 3-1 (14.38) Toni Rajala (William Karlsson).
Tredje perioden: 4-1 (10.14) Viktor Arvidsson (Pontus Petterström).

Skott: 42-20 (14-5, 13-9, 15-6).
Utv, Skellefteå AIK: 2x2. HV71: 7x2, 1x10.
Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 5 556.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista