Arkivbild, foto: David Westh/Sveriges Radio.

Fick kökskniv i nacken - offer fick svårt att minnas

Offret och förövaren hade nyss avslutat sitt sjuåriga förhållande. Idag står den 35-åriga kvinnan inför rätta för mordförsök på sin före detta pojkvän och sambo.

När kvinnan fördes in i rätten idag lade hon handen på sitt hjärta och svepte sen ut med den mot sin före detta pojkvän. Han mötte blicken. Sedan berättade hon hur hon på nyårsafton åkte hem till honom för att reda ut sina känslor. Det dracks en hel del, de var drogpåverkade och de började bråka. Så förklarar de båda i rätten idag.

Sedan minns hon inte mer, säger hon. Inte han heller, säger han.

Men kvart över tre på nyårsaftons eftermiddag får SOS Alarm ett larm från mannen som har blivit knivhuggen i nacken. Han har ett tio centimeter djupt och två centimeter brett jack och han förs till sjukhus med livshotande skador.

I förhören efteråt berättar han flera gånger hur hans före detta flickvän stuckit kökskniven i honom. Men idag minns han inte.

Tingsrätten ska nu avgöra fallet, rättegången pågår idag och förmodligen även på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista