1 av 3
2 av 3
Ella Söderberg passade på att testa radiostyrda bilar. Foto: Victor Kennmark/Sveriges Radio.
3 av 3
Kevin Bergström gillar när det sprutar grus, men då får han köra ute. Foto: Victor Kennmark/Sveriges Radio.

Sportlov utan snö - då lockar bilarna

Radiostyrda bilar lockade Ella och Kevin
3:05 min

Årets sportlov verkar blir en snöfattig historia i Jönköpings län. Men i Gnosjö kommun har man laddad upp med inomhusaktiviteter och i dag stod radiostyrda bilar i Töllstorpshallen på programmet.

Det är sportlovstider i Jönköpings län, men sportlovsvädret lyser med sin frånvaro.

Barmark och töväder gör att skidor och skridskor får lämnas kvar i garagen, och de skolledig barnen får söka sig till andra aktiviteter.

Ella Söderberg och Kevin Bergström i Gnosjö var under tisdagsförmiddagen i Töllstorpshallen där man kunde köra radiostyrda bilar.

Det är kul att köra lite, säger Ella som redan hunnit med att tävla lite.

Det är väldigt roligt, men mitt batteri är dåligt, säger Kevin kanske ännu hellre ville köra bilen utomhus - så att det svätter grus...

Bakom det digra sportlovsprogrammet står bland andra Per-Anders Larsson, han är områdeschef för barn och ungdomar i Gnosjö kommun, och han tycker att radiobilskörning är ett fint alternativ när vädret sviker.

– Man får ju försöka ordna inomhusaktiviteter. Skidor kan man åka i Hestra utan att vi anordnar det. Vi körde det här på höstlovet och det slog väl ut. 

Hör mer i inslaget!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".