Johan Thor, verksamhetschef på Friskis & Svettis Jönköping. Arkivbild: Maria Franzén/Sveriges Radio
Jönköping

Inget fotoförbud i Jönköping

1:55 min

Gymkedjan Friskis & Svettis har infört fotoförbud i omklädningsrummen i Stockholm. Men på anläggningen i Jönköping har man inga planer på ett liknande förbud.

– Vi sympatiserar naturligtvis med tanken att man inte ska fotografera och riskera att människor som inte vet om det kommer med i bakgrunden. Däremot så är vi noga med att inte komma med för många pekpinnar till våra medlemmar. Det har inte varit en aktuell fråga i Jönköping, så vi har inte tyckt att det behövs att vi uttalar det förbudet just nu, säger Johan Thor som är verksamhetschef.

Raymon Souma var på Friskis & Svettis och tränade vid lunchtid på torsdagen och han förstår varför man inför ett förbud på anläggningarna i Stockholm, men han tycker att det är lite överdrivet.

– Det är lite förvånande att man går så långt som till ett förbud mot fotografering, men man kan väl ändå förstå meningen med det, säger han.

Tycker du att det skulle behövas ett förbud på alla gym?

– Nej, känner man för att fotografera på ett gym får man väl själv tänka efter var man fotograferar och på att andra gymvänner inte kommer med på kortet om man inte vill det.

Tyck till! Borde det införas fotoförbud i Friskis och Svettis omklädningsrum i Jönköping?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista