Innebandy

Poängkungen stoppade Mullsjö

1:39 min

Mullsjö hade intet att hämta mot topplaget Falun i innebandyns Superliga.

Det var klasskillnad mellan Falun och Mullsjö när de möttes på torsdagskvällen. Regerande mästarna Falun jagar topp-placering medan Mullsjö jagar sitt första slutspel.

Mullsjö började trevande men kom halvvägs in i första perioden in i matchen och kunde då, via Arvid Wibring Lindqvist, snyggt kvittera den ledning Falun fått i powerplay. Under andra delen av första akten var Mullsjö väl så bra som hemmalaget men fick inte till avsluten.

Från och med period två var det dock slut på det roliga för Mullsjö. Falun visade spetskompetens och var ruggigt effektiva i sina avslut, något som verkligen inte går att säga om Mullsjö. Slutspelsjagande Mullsjö hade några frilägen i perioden men hade väldigt svårt att omsätta farligheterna i mål. När Falun då kunde göra 4-1 kändes matchen död.

I tredje perioden var Mullsjö inte nära att hota, istället kunde Falun gå ifrån ytterligare och Rasmus Enström gjorde sitt fjärde mål.

Nu väntar ytterligare en svår bortamatch för Mullsjö, Warberg tar emot på söndag. Sedan har man att se fram mot en ytterst intressant avslutning av serien med matcher mot bland andra Helsingborg, Dalen och Linköping.

IBF Falun - Mullsjö AIS 6-1  (1-1, 3-0, 2-0)

Mål Falun: Rasmus Enström 4, Jakob Lundmark, Billy Nilsson
Mål Mullsjö: Arvid Wibring Lindqvist

Skott: 18-18 (6-8, 6-5, 6-5)

Publik: 1 482

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista