1 av 2
Kommunalråd Birgit Sievers (MP). Arkivbild: Viktor Mattsson/Sveriges Radio
2 av 2
Peter Lundvall (MP). Arkivbild: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Politik/Jönköping

Tunga namn hoppar av MP:s vallista

Listan över vilka politiker som ska vara valbara i höstens kommunalval har skapat stor turbulens inom Miljöpartiet i Jönköping.

Flera tunga namn tycks ha hoppat av kommunlistan i protest. Enligt vad P4 Jönköping erfar ska det bero på att de hamnat långt ner på listan. Och att flera ledande namn hoppat av är något som flera inom valberedningen bekräftar.

Kommunlistan är listan över valbara politiker i höstens kommunalval och det ska handla om ledande politiker som Peter Lundvall och det nuvarande kommunalrådet Birgit Sievers som hoppar av.

Peter Lundvall har inte gått att nå idag och Birgit Sievers vill varken bekräfta eller dementera. Tydligt är i alla fall att frågan är så pass känslig att få medlemmar vill prata om den.

Etta på valberedningens förslag ligger 25-åriga Emma Hult som just nu är språkrör för Gröna studenter, men dem som P4 Jönköping pratat med vill inte kommentera och den färdiga listan klubbas igenom på partiets årsmöte den 25 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".