Birgit Sievers. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Kommunalråd hoppar av

Miljöpartiet i Jönköping skakas av flera tunga avhopp inför höstens val. Att de båda toppnamnen kommunalrådet Birgit Sievers och Peter Lundvall hoppat av bekräftas nu av partiets valberedning.

Kommunlistan är listan över valbara politiker inför kommunvalet i höst. Miljöpartiet har haft ett provval som ligger till grund för hur den listan utformats.

I provvalet kom kommunalrådet Sievers på andra plats, men placerades något lägre på listan. Enligt Gunvor Runström i valberedningen valde Sievers att hoppa av redan innan hon visste sin placering. P4 Jönköping har försökt nå Birigit Sievers för att fråga varför, men utan resultat. Peter Lundvall ska ha kommit lågt i provvalet och valde alltså också att hoppa av listan.

Etta på valberedningens förslag till lista ligger nu 25-åriga Emma Hult som vann provvalet. Hon är just nu språkrör för Gröna studenter. Den färdiga listan klubbas igenom på partiets årsmöte den 25 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista